ARTIKEL

Kalau ada seloroh, “Jangan sekali-kali berbahasa Inggris dengan orang Perancis, karena anda akan didiamkan”, agaknya pantas dipertimbangkan. Sebab, bukan lantaran bangsa Perancis tak paham bahasa Anglo-Saxon, tetapi lebih didasari oleh rasa bangga pada bahasa sendiri. Selain digunakan di negerinya, bahasa Perancis juga menjadi bahasa resmi di sejumlah negara franco-phonie. Tetapi sekarang bangsa Perancis pun boleh berbangga, karena tradisi budaya Perancis yang lain pun mulai mewabah di seluruh dunia, satu diantaranya adalah budaya café.

Read More...

 “Kuari tulis baé heula, nu penting mah urang Banten kudu boga buku sajarah”, saur Mang Ayat. Sabab, pokna deui, “Bener hanteuna urang pasrahkeun ka rahayat jeung para ahli séjén sinah nyiaran sumber sajarah nu leuwih lengkep. Susuganan aya!”

Read More...

Keur jongjong ngetik nganggeuskeun laporan panalungtikan, "pret" listrik pareum sakaligus, meunang lima menit hurung deui, haté asa kaubaran, kusabab jagisuk kudu mrésentasikeun laporan di hareupeun panguji ti Departemén Pendidikan Nasional. Karak géh komputer dihurungkeun, nggeus pareum deui baé.

Read More...